Europese academie
Gezondheidsartikels
Rustgevende gedachten maken het hoofd gezond
Rustgevende gedachten maken het hoofd gezond. Het digitaal tijdperk heeft ontzettend veel te bieden, maar heeft het levensritme met enkele versnellingen hoger geschakeld. Op steeds kortere tijd moeten we meer presteren zodat er geen tijd overblijft om te ontspannen....
Opwarming van het klimaat is nu een feit
De snikhete zomer van 2018 wordt in de geschiedenis opgenomen als de opening van een nieuw klimaattijdperk. Al jaren wordt er gepraat over de opwarming van het klimaat alsof het nog moet komen, maar nu is het een feit. Alle records zijn gebroken. Het landschap is...
Burn-out is geen ziekte
Burn-out is geen ziekte, maar een vorm van extreme vermoeidheid en uitputting en is als zodanig niet opgenomen in de DSM-5, het internationaal classificatiesysteem voor psychische stoornissen. De term burn-out werd voor het eerst in 1974 omschreven door de...
Voeding voor huid en haar, cosmetica die men kan eten.
Er wordt ontzettend veel geld uitgegeven aan cosmetische producten die vaak vol zitten met chemisch spul terwijl een aantal voedingsmiddelen wel degelijk een gunstige invloed hebben op onze huid en haren. Er is gelukkig ook cosmetica van biologische kwaliteit die we u...
Voeding eenvoudig voorgesteld.
Lees, aansluitend op dit artikel, hoe je mooie witte tanden krijgt. Voeding is een van de grootste maatschappelijke problemen die mens en milieu bedreigen. Er is immers een rechtstreeks verband tussen voeding, gezondheid en milieu. Bovendien is de kennis en informatie...
Verzuring en vervuiling, twee verschillenden begrippen met raakvlakken
Lees, aansluitend op dit artikel, over stille ontstekingen. Verzuring en vervuiling zijn twee verschillende begrippen die vaak door elkaar gebruikt worden en voor veel misverstand zorgen, maar ze hebben raakvlakken. Verzuring heeft te maken met een verstoord zuur-base...
Veel eten en toch slank blijven. Een geheim ontrafelt…
Lees, aansluitend op dit artikel over dikmakende zoetstoffen. Waarom eten sommige mensen grote hoeveelheden dikmakend voedsel en komen ze geen gram aan. Anderen moeten al boeten voor een koekje. Waarom wordt de ene dik en de ander niet? Dit geheim is ontrafeld en...
Suiker en vet, een verslavende combinatie
De voedingsindustrie kiest bewust voor de verslavende combinatie suiker en vet waardoor de consument steeds meer eet en dientengevolge hun omzet stijgt. Overgewicht bij kinderen en volwassenen is er het gevolg van, maar ook het risico op suikerziekte, hersenziekten en...
Verteringsproblemen op natuurlijke wijze genezen
Veel mensen hebben last van verteringsproblemen. Dat heeft enerzijds te maken met het slechte voedsel dat men gebruikt, maar ook met stress en emotionele aandoeningen. Het verteringsstelsel is een vrij lang systeem van mond tot anus. Ons voedsel legt een lange weg af...
Stop nooit plots met roken zegt de universiteit van Wageningen
Een aantal jaren geleden ontwikkelde ik een rookstopprogramma ‘JA, ik stop met roken’ volgens de Beniro-methode. Hierbij koos ik toen al voor een geleidelijke afbouw. Nu geeft de Universiteit van Wageningen me gelijk. De professoren zeggen: ‘Rokers hebben meer kans om...
Bore-out erger als burn-out
Burn-out kent iedereen, opgebrand zijn door een te intense inzet op professioneel vlak, zichzelf voorbij hollen door een te grote werklust waarbij men vergeet de nodige pauze in te bouwen. Het gevolg is een totale psychische en fysieke uitputting. Bore-out is precies...
Veganistisch voedsel, gezond en zonder risico’s
De belangstelling voor het vegetarisme is sinds het millennium opvallend toege-nomen. In Duitsland zijn 8 miljoen vegetariërs waaronder ongeveer 22% veganisten. Vooral vrouwen kiezen voor de strenge variant van het vegetarisme. Dierenrechten en milieu zijn de...
Symposium te Genk op zondag, 10 juni 2018
Symposium Lezingen-Workshops-Infostanden Van 9.00 tot 16.30 uur. Zondag 10 juni 2018 Cultureel Centrum Genk Stadsplein 1 Natuurlijke gezondheidszorg om vitaal door het leven te gaan! Schone lucht, helder water, gifvrij voedsel, voldoende...
De genen bepalen ons voedingspatroon, maar de consument trekt zich daar niets van aan.
Het DNA of het erfelijk materiaal bepaalt onze fysieke en psychische eigenschappen. Onze persoonlijkheid, temperament en gedrag zijn er afhankelijk van, maar ook onze immuniteit en de vatbaarheid voor ziekten. Dat betekent niet dat wij voorgepro-grammeerde robotten...
Melkeiwit en zijn bijzondere eigenschappen
Als volwassenen hebben wij geen melk en melkproducten nodig en kunnen wij gezond leven zonder er gebruik van te maken. Melk is ook voor de zoogdieren ‘moedermelk’ en heeft bijzondere eigenschappen om voor de baby of het jonge dier via vloeibaar voedsel alle nodige...
Transgender, een blijvend gevecht met zichzelf
In de afgelopen 25 jaar zijn er 992 Belgen van geslacht veranderd en lieten zich als zodanig in de burgerlijke stand registreren. Dat zijn er 40 per jaar. Niet iedereen zet medische of juridische stappen zodat vermoed wordt dat er een grote verborgen groep is....
DETOX, Genezen is ontgiften
Zodra het lente wordt, gaat het lichaam zich bevrijden van alle opgehoopte afval-stoffen die zich tijdens de lange donkere winter hebben opgehoopt. Dit gaat vaak gepaard met een vervelend verschijnsel dat in medische kringen ‘lentemoeheid’ wordt genoemd en waar veel...
Ouder worden in de digitale tijd, het is geen kleinigheid.
Onze samenleving wordt steeds meer gedigitaliseerd. Voor jongeren die hiermee opgroeien is dit een normale evolutie. Ouderen voelen zich als een analfabeet en hebben hier geen binding mee. Ze voelen zich uitgesloten en lopen er wat verloren bij. Een kleine groep weet...
Voedingsvitaminen is iets anders dan vitaminetabletjes
Veel mensen slikken allerlei vitaminepreparaten als preventie tegen mogelijke vormen van ziekten of om de gezondheid te optimaliseren. Maar helpt het ook? Geen enkel onderzoek heeft kunnen aantonen dat dergelijke preparaten echt werken. Men weet met zekerheid dat er...
Handige tips en adviezen, op weg naar een betere gezondheid
Fruit en groenten wassen Het is een algemene regel dat fruit en groenten voor het gebruik worden gewassen. Voedingsmiddelen, en dat geldt ook voor biologische kwaliteit, vangen stofdeeltjes uit het milieu op, er kunnen zandkorrels of bacteriën en schimmels op zitten...