E-opleidingen

Bach bloemenconculent

Bach bloemenconculent

Om emotionele en psychische problemen anders op te lossen

De behandelingsmethode ‘Bach bloemenremedies’ werd door de Engelse arts Dr. Eduard Bach (1886-1936) ontwikkeld en wordt wereldwijd  gewaardeerd voor zijn eenvoud en diepingrijpende werking op emotioneel vlak. Zijn methode  kent  een uitzonderlijke waardering. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke remedies op basis van bloemen. Volgens Dr. Bach ligt de  diepere oorzaak van een ziekte of een gezondheidsprobleem  op het emotionele vak en is genezing mogelijk door emotionele blokkades op te heffen. Modern medisch onderzoek bevestigt deze stelling. Hij ontwikkelde 38 remedies  die op het mentale,  psychische en emotionele niveau inwerken met als doel het verbroken evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

DE FASCINATIE VAN DE BLOEM
Al eeuwenlang zijn bloemen en bloesems in de kruidengeneeskunde de belangrijkste kruiden met een uitzonderlijke goede werking.  Bloemen richten zich altijd naar de zon of het licht en zijn daardoor rijk aan lichtenergie. Omdat ze weinig materie bevatten zijn ze erg licht van  gewicht. Dat geldt eveneens voor de Bach Bloemenremedies. Vijftien bloemen die door Dr. Bach werden uitgekozen hebben een witte kleur wat wijst op zuiverheid en ongereptheid, zes bloemen zijn rood, vijf geel, drie purperrood  en lichtgroen en nog enkele andere kleuren. De remedies zijn bereid als maceraat en als decoct. 

DE ORIGINELE WERKMETHODE VAN DR. BACH
Deze opleiding is gericht op de  originele werkmethode van Dr. Bach. Hij vertrok vanuit het persoonlijkheidsprofiel van de cliënt, bepaalde het probleem en legde een verband tussen de persoonlijkheid, het probleem en de bijbehorende remedie of remedies. Na de achtergrondinformatie en praktische gegevens starten we meteen met de kennis van de  remedies en hun toepassingen bij kinderen, volwassen en ouderen, maar ook bij uitzonderlijke  gevallen en omstandigheden. Er is een uitgebreid klachtenregister voorzien zodat het opsporen van de juiste remedies vlot gebeurt. Dit is een opleiding waar u erg veel aan hebt.

LEERPROGRAMMA

Coachtechnieken
Iedere hulpverlener leert mensen begeleiden.

Bach Bloemenremedies, deel 1 en 2.
Achtergronden, remedies en toepassingen.

Psychosociale basiskennis
Psychologie, psychopathologie, psychotherapie.

Practicum
Kennis omzetten in praktijk.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Studieduur: zelf te bepalen

Leermethode: E-learning, praktijkgericht

Lesgeld: 675 euro

Lesmateriaal: digitaal en gratis

Startdatum: na betaling van het lesgeld.

Certificaat: Bach Bloemenconsulent