+32-(0)89 355246 europeseacademie@skynet.be

Open cursus

Algemene en bijzondere voedingsleer
Algemene en bijzondere voedingsleer

Creatief en bewust omgaan met gezonde en milieuvriendelijke voeding

Op een eenvoudige, maar directe wijze maakt u kennis met de moderne inzichten in de voedingsleer. U leert de kwaliteit van uw voeding zelf bepalen wat erg handig is bij uw aankopen in de supermarkt. Welke E-nummers zijn gevaarlijk? Welke zoetstoffen moeten echt vermeden worden? Waarom zijn antioxidanten zo belangrijk en welke voedingsmiddelen zijn er rijk aan? Wat is het verschil tussen toegevoegde suikers, die erg ongezond zijn en natuurlijke suikers die uw hersenen, zenuwen en spieren voeden? Hoe kunt u glutenvrij eten en welke voedingsmiddelen leveren de beste vitaminen en mineralen? Hoe voorkomt u een opgezette buik? Waarom is olijfolie zo gezond?  Welke bereidingstechnieken zijn aan te bevelen!  Op al uw vragen krijgt u tijdens deze open cursus het juiste antwoord. Bezig zijn met voeding is erg creatief voor heel het gezin en verruimt uw kennis. Er wordt steeds meer het verband gelegd tussen voeding en milieuvervuiling.  Geen probleem want gezonde voeding is altijd milieuvriendelijk.  Het is een vrij complete cursus waarin talrijke aspecten van de voeding worden behandeld (zie leerprogramma). De Europese Academie  is gespecialiseerd in gezonde voeding.

Onze docenten  maken het verschil.

LEERPROGRAMMA

  • Voeding, een complexprobleem en toch eenvoudig.
  • Eiwit, vet en koolhydraat.
  • Vitaminen en mineralen.
  • Ballaststoffen en de darmflora.
  • Diepvries en kant-en-klare maaltijden.
  • De voedingsdriehoek.
  • Bereidingstechnieken.
  • Biologische kwaliteit.
  • Voedselkeuze.
  • Het bio-energetisch aspect.
  • Zuur-base evenwicht.
  • Voedselcombinaties.
  • De genezende werking van voeding.
  • De waterhuishouding en de natrium/kalium verhouding.
  • De voeding voor iedere dag.
  • Overschakelen op gezonde voeding.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Avondopleiding:
Locaties: Antwerpen, Gent, Maastricht en Genk.

Duur: 24 lesuren.

Examen: toets.

Lesgeld: 195 euro

Studieboeken: niet inbegrepen.
Digitale ondersteuning: gratis.

Certificaat: Algemene & bijzondere voedingsleer.

Mogelijkheden: aanvullend op bestaande beroep, persoonlijke verrijking.

Lesrooster

Algemene & bijzondere voedingsleer te Antwerpen

1 datum 00:00 – 00:00
2 datum 00:00 – 00:00
3 datum 00:00 – 00:00
4 datum 00:00 – 00:00
5 datum 00:00 – 00:00
6 datum 00:00 – 00:00
7 datum 00:00 – 00:00
8 datum 00:00 – 00:00

 

Algemene & bijzondere voedingsleer te Gent

1 datum 00:00 – 00:00
2 datum 00:00 – 00:00
3 datum 00:00 – 00:00
4 datum 00:00 – 00:00
5 datum 00:00 – 00:00
6 datum 00:00 – 00:00
7 datum 00:00 – 00:00
8 datum 00:00 – 00:00

 

Algemene & bijzondere voedingsleer te Maastricht

1 datum 00:00 – 00:00
2 datum 00:00 – 00:00
3 datum 00:00 – 00:00
4 datum 00:00 – 00:00
5 datum 00:00 – 00:00
6 datum 00:00 – 00:00
7 datum 00:00 – 00:00
8 datum 00:00 – 00:00

 

Algemene & bijzondere voedingsleer te Genk

1 datum 00:00 – 00:00
2 datum 00:00 – 00:00
3 datum 00:00 – 00:00
4 datum 00:00 – 00:00
5 datum 00:00 – 00:00
6 datum 00:00 – 00:00
7 datum 00:00 – 00:00
8 datum 00:00 – 00:00