+32-(0)89 355246 europeseacademie@skynet.be

Open cursus

LOSLAATDAGEN

Loslaatdagen

Voel jij je slecht in je vel, sta je onder stress, wil je weten wie je echt bent? Dan zijn de ‘loslaatdagen’ zeker iets voor jou.

Laat uw spanningen, stress en zorgen even los tijdens deze gezondheidsdagen.

De natuurlijke gezondheidszorg doet wonderen omdat genezen van binnenuit en niet van buitenaf gebeurt. Onderzoekers stellen vast dat het vervuilde milieu een negatieve invloed heeft op onze gezondheid en gedrag. Door ons te beschermen tegen  negatieve milieu-invloeden en door ons zelfgenezend mechanisme te versterken, overwin je alle klachten.

Tijdens deze loslaatdagen leer je op de eerste plaats je eigen persoonlijkheid kennen, want we starten altijd met een persoonlijkheidstest.  Zo leer je jezelf kennen met al je talenten en goede eigenschappen, maar ook je negatieve kwaliteiten die je dient te overwinnen.  We stellen je conditie en je vatbaarheid voor ziekten vast. Een overzicht van je gezondheidstoestand en gemoedsgesteldheid  helpen je hoe je jezelf kunt bijsturen om op korte tijd weer fit en gezond te zijn.

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Gezonde en milieuvriendelijke voeding
  • Kruiden en kruidenmiddelen
  • Natuurgeneeskundige remedies
  • Manuele behandelingen DSR en PSR
  • Bach Bloementherapie

Loslaten is het sleutelwoord. Loslaten doen we van binnenuit door alle blokkades op te heffen en dat kan door je open te stellen voor de positieve energie. Tijdens deze Loslaatdagen wordt je lege batterij opgeladen zodat je innerlijke kracht naar evenwicht zoekt en deze ook vindt. Een ervaren therapeut zal met de steun van een aantal therapeuten in opleiding je veilig naar de plaats van herstel voeren. Je ondergaat tijdens dit weekeinde een transformatie waar je achteraf veel aan gaat hebben.

Hier enkele kernwoorden die tijdens deze loslaatdagen aandacht krijgen. 

Stress
Deze jachtige samenleving zorgt voor een constante toestand van stress en dat heeft een invloed op de kwaliteit van ons leven. Stress spant de spieren op, zorgt voor spanningshoofdpijn, rugklachten en bemoeilijkt de ademhaling. Loslaten is de boodschap. 

Fibromyalgie
Fibromyalgie, ook spierreuma genoemd, wordt veroorzaakt door een langdurige overbelasting van de spieren door stress of door intensief gebruik van de spieren zoals bij  mantelzorg, fysieke inspanningen of overdreven sporten. De spieren doen over heel het lichaam pijn en bemoeilijken iedere inspanning. 

Depressie
Depressie is een stemmingsstoornis gekenmerkt door een negatieve gemoedstoestand met verlies aan levenslust en neiging tot neerslachtigheid. Er is een gebrek aan vreugde en doorzettingsvermogen. Men neemt geen initiatief meer en zit vast in een negatieve sfeer. 

Burn-out
Burn-out is een vorm van ernstige vermoeidheid met uitputting als gevolg. Komt vooral voor bij gedreven mensen die zich jarenlang inzetten op het werk, grote verantwoordelijk nemen en naar perfectionisme streven. Kan gemakkelijk voorkomen en overwonnen worden

Angst
Angst is een emotie veroorzaakt door een waargenomen of vermeende bedreiging en leidt meestal tot verwijdering of ontwijking daarvan. Angstgevoelens zijn onaangenaam, zorgen voor klamme handen en een versnelde adem (hyperventilatie) en verhogen de onzekerheid.  

Chronische pijn
Ontzettend veel mensen lijden aan chronische pijn. De oorzaak is heel uiteenlopend, soms wordt de pijn veroorzaakt door reumatische aandoeningen, door migraine of verteringsproblemen zoals een opgezette buik met darmkrampen, zenuwpijnen, enz.

Loslaatdagen

Zaterdag, 21 mei en zondag, 22 mei
Telkens van 9.30 tot 16.30 uur.

Reinpadstraat 9,
B-3600 Genk
(grote parking voor de deur).

Prijs: 95 euro