E-opleidingen

Relaxatiecoach

Relaxatiecoach

Om tot innerlijke rust te komen!

Een Relaxatiecoach brengt zijn cliënten op relatieve korte tijd tot rust en zorgt voor het herstel van het stress- en het ontspanningsmechanisme.  Zo gaat men stressbestendig door het leven. Een Relaxatiecoach werkt individueel of met groepen. We passen de Biorelaxatie toe, een succesvolle methode die steunt op het natuurlijk verloop van stress en op de synchronisatie van fysieke en mentale ontspanning. Iedere ontspanningstechniek brengt rust in de hersenen, het zenuwstelsel en activeert de bloedcirculatie. Hierdoor functioneert het lichaam optimaal en wordt het emotioneel welzijn geoptimaliseerd. Het is deze totale aanpak die gunstige resultaten garandeert.  

STRESS ALS LEVENSREDDEND MECHANISME
Stress is een natuurlijk bescherming tegen gevaren uit de directe omgeving en wordt daarom als levensreddend mechanisme omschreven.  Als we bijvoorbeeld op straat lopen en er komt plots een auto uit de bocht gereden dan reageren we daar onmiddellijk op door de spieren op te spannen, een stap achteruit te zetten en de adem in te houden. Zodra de auto voorbij rijdt,  laten we de spieren los en ademen we eens flink door. Dit is een voorbeeld van natuurlijke stress. Onder stress staan of aan stress lijden betekent dat dergelijke processen zich voordurend herhalen. De stressuitlokkende  factoren worden stressoren  genoemd. We worden van de vroege ochtend tot de laten avond gebombardeerd door stressoren en plegen daardoor roofbouw op onze fysieke en psychische gezondheid. Aanhoudende stress ligt aan de basis van  ontzettend veel klachten. 

BIORLAXATIE
De Biorelaxatie steunt op drie basistechnieken en vijf hogere ontspanningstechnieken. De drie basistechnieken zijn spierontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en gedachteloosheid. Door de spieren te ontspannen, verdwijnen de spanningen zodat we beter ademhalen. We verbeteren de borst-, buik- en flankademhaling en zorgen voor een  goed ademhalingsritme. Ontspannen is niets anders dan loslaten. Gedachteloosheid betekent aan niets denken. Dat lijkt vreselijk moeilijk, maar is het niet.  Een toestand van gedachteloosheid brengt rust in de hersenen zodat het verstoorde evenwicht tussen het stress- en het ontspanningsmechanisme zich herstelt. De stressweerstand wordt versterkt zodat we beter tegen stress kunnen. Vanuit deze drie basisoefeningen gaan we verder met fixatie, concentratie, visualisatie, verbeeldingsverruiming en affirmaties. In deze opleiding wordt extra aandacht besteed aan gezonde voeding en stressbeheersing. Biorelaxatie wordt eveneens met succes toegepast bij slaapproblemen, burn-out, depressie en vele andere klachten.  

SUCCESVOLLE E-OPLEIDING
Er is ontzettend veel belangstelling voor goed opgeleide Relaxatiecoaches zowel in de privésfeer, als in het onderwijs, organisaties, instellingen en het bedrijfsleven. Haast iedereen staat onder stress en kan een Relaxatiecoach gebruiken. Deze opleiding biedt nog een extra voordeel, tijdens uw opleiding leert u zichzelf te ontspannen.

LEERPROGRAMMA

Coachtechnieken
Iedere hulpverlener leert mensen begeleiden.

Biorelaxatie
De acht stappen tot ontspanning.

Slaaptechnieken
Aanvullende taak.

Algemene en bijzondere  voedingsleer
Omdat stress en voeding nauw samenhangen.

Practicum
Kennis omzetten in praktijk.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Studieduur: zelf te bepalen

Leermethode: E-learning, praktijkgericht

Lesgeld: 550 euro

Lesmateriaal: digitaal.

Startdatum: na betaling van het lesgeld.

Certificaat: Relaxatiecoach