200154973-001B20-444816

Cadeautjes krijgen is steeds aangenaam, maar misschien is geven nog leuker. Iemand verrassen met een stukje gezondheid ter gelegenheid van Moederdag, Vaderdag, een verjaardag of als u gewoon eens lekker zin hebt om uw partner, vriend of vriendin te verwennen. Voor al deze gelegenheden biedt de natuur u een rijkdom aan cadeautjes aan. Bloemen en vooral geurende bloemen zijn nog altijd het mooiste cadeau. U zet dan iemand letterlijk in de bloemen. Helaas staat de bloemenbranche bekend voor zijn chemische sproei- en behandelingsmiddelen. Omdat bloemen niet worden gegeten, is de wetgeving minder streng, toch kan een bloemenruiker vol gifstoffen zitten en de kamersfeer vervuilen.

 

Door een natuurlijk geschenk aan te bieden doet u niet alleen iemand veel plezier omwille van de attentie, maar u zet zo iemand ook aan bewuster met gezondheid om te gaan. Een kaars uit bijenwas brengt niet alleen een fijne sfeer maar ook een diep indringende en ontsmettende geur. Bijenkaarsen worden soms met kruiden vermengd zodat de kruidengeur een meerwaarde is. Er worden zepen op basis van kruiden aangeboden. Geniet eens van een heerlijke lavendelzeep. Natuurlijk kan zeep niet de volle kracht van lavendel overbrengen, maar het is een aangename bijdrage tot bewust gezond leven.

 

Er bestaat een rijk aanbod van badolie met een weldadige werking. Neem bijvoorbeeld jeneverbesolie om aan het badwater toe te voegen, zijn werking op spierspanningen en gewrichtspijnen is ongelooflijk goed. Als u twintig à dertig minuten in een dergelijk warm bad verblijft, komt u er als herboren uit. Met wilde rozenolie dompelt u zich onder in een zachte, zuivere rozengeur. Het geeft uw badkamer een harmonieuze sfeer waarin u de zorgen van elke dag gemakkelijk vergeet en even helemaal kunt wegdromen. Het brengt u in een etherische sfeer van rozenblaadjes die inwerken op de huid en rustgevend is. Rozenbottelolie voedt de huid en is aan te bevelen bij droge huid. Jojobaolie werkt meer op de vochtregulatie van de huid en voorkomt uitdroging. Olijfolie geeft de huid een vetlaagje waardoor de zuurgraad gehandhaafd blijft en beschermt tegen ontstekingen of schimmels.

 

Waarom niet kiezen voor een kwaliteit olijfolie in een mooi flesje met een overheerlijk etiket! Een prachtig cadeau om als eerste stap in de gezonde keuken te zetten. Kruidenazijn is eveneens een aantrekkelijk geschenk. Een kruidentakje zit in de fles en heeft al zijn krachten overgedragen op de azijn. Azijn is niet alleen een smaakmaker het is een therapeuticum. Neem 1 eetlepel kruidenazijn of appelazijn in een glas water en voegt er twee koffielepeltjes acaciahoning aan toe. Goed roeren en langzaam opdrinken of als mondspoelwater gebruiken. Werkt sterk ontsmettend en helpt bij vele kwaaltjes. Kan ook uitwendig gebruikt worden bij het schoonmaken van een wond (zie artikel over kruidenazijn).

 

Traditioneel brengt men een fruitkorfje mee op ziekenbezoek. Dat is nog altijd het mooiste geschenk. Fruit is immers het beste medicijn, zeker als iemand ziek is, tenzij fruit een contra indicatie is. Er zijn zoveel prachtige natuurlijke cadeaus te koop, mooi van vorm, sierlijk gedecoreerd en stralend van gezondheid. Geef voortaan een natuurlijk cadeau, het zet aan tot bewustmaking en zo wordt ook uw omgeving een stukje gezonder en natuurbewust.