014654BLAA051104u16076000u16076000

Deze kosteloze medicijn ligt in ieders bereik en zorgt voor geluk en levensvreugde. Waarom zijn zoveel mensen op zoek naar gezondheid? Het antwoord is duidelijk, nog nooit eerder werd de mensheid zodanig bedreigd door de reflectie van zijn eigen gecreëerde wereld, het economisch wonder. Op nauwelijks honderd jaar tijd werd een economie ontwikkeld die voor een gigantische materialistische rijkdom heeft gezorgd, maar waarvoor we nu een zeer zware prijs betalen. Het voortbestaan van de mensheid is in gevaar. We hoeven hier geen argumenten aan te voeren, de media staat er vol van. De wetenschap is door zijn specialisatie het inzicht in het geheel verloren.  Iedereen werkt blindelings op zijn eigen terrein maar mist het gevoel van eenheid. De opwarming van de aarde is slechts één facet van de vele bedreigingen.

 

Veel maatregelen die er in allerijl worden genomen zijn vaak op langere termijn tegen het doel gericht. Het ziet er hoopgevend uit dat brandstof voor auto’s al voor een klein deel uit raapzaad wordt gewonnen zoals bij biodiesel. Het initiatief zit nog in zijn kinderschoentjes en nu al merkt men de nadelen ervan. Boeren telen liever raapzaad omwille van de betere opbrengst, terwijl er nu al akkers te kort zijn voor het telen van voedingsgewassen. De prijs van voedingsmiddelen begint fors te stijgen. Als oplossing voor dit probleem worden genetische gemanipuleerde voedingsgewassen als enig alternatief beschouwd. De mens lost acute problemen op door chronische problemen te scheppen.

 

Streven naar gezondheid is een levenshouding, een levensstijl. Deze omvangrijke levensstijl maakt deel uit van het dagelijkse leven, zowel thuis, op het werk als in de vrije tijd. We staan voor een keuze tussen het gecommercialiseerde aanbod of een oprechte, natuurlijke levenswijze. Het is gemakkelijk om zich te laten meeslepen door de aanlokkelijke commerciële wereld die met hun verleidelijke reclame ons een hemel op aarde aanbiedt. Een peperdure wellnessbehandeling kan kortstondig de illusie wekken iets voor zijn gezondheid te hebben gedaan. Het gaat hier om pure verwennerij zonder enige gezondheidsbevorderend effect.

 

Het is minder sensationeel te kiezen voor de echtheid van het leven, maar het geeft wel een duurzame voldoening. Gezondheid is goedkoop als ze geïntegreerd is in een levenswijze. Gezond leven is de beste medicijn omdat daardoor de kans op ziekte sterk wordt verkleind. Wordt men ondanks een bewuste gezonde levenswijze toch ziek, wat altijd kan, is de kans op genezing veel groter. We hebben daarvoor geen dure wetenschappelijke onderzoeken nodig. Het is zo vanzelfsprekend dat feiten zichzelf bevestigen. Alles hangt af van de houding die u aanneemt. Kies zoveel mogelijk voor voedingsmiddelen in plaats van voedingsproducten. Voedingsmiddelen bevatten nog levenskracht, levensenergie, terwijl voedingsproducten in fabrieken worden bereid en verpakt. Voedingsadditieven zijn noodzakelijk om de houdbaarheid te verzekeren, de kleur, geur en smaak te behouden.  Al deze ingrepen tasten de levenskracht aan. Bovendien worden ze in uw keuken voor de tweede keer bereid en is er bijgevolg een dubbel verlies, met andere woorden er blijft nog nauwelijks iets over van de oorspronkelijke levenskracht. Voedsel zonder vitaliteit maakt niet gezond.

 

Maak even zelf het verschil tussen een welriekende sappige appel en kapot gekookte appelkompot. Als appelkompot al een jaar of langer in een blikje of bokaaltje zit, is er helemaal geen vitaliteit meer te bespeuren. Dit eenvoudige voorbeeld toont het verschil aan tussen levend voedsel en haast waardeloos gekookt voedsel. U hoeft niet alles rauw en vers te eten, maar zorg er voor dat u dagelijks vers fruit eet, eventueel aangevuld met wat nootjes, zaden of pitten bij tv kijken. Eet dagelijks verse groenten in de vorm van een salade of groenteschotel. Als u voedsel bereidt, bereidt het dan van verse voedingsmiddelen ook al kost dat wat meer voorbereiding en tijd. Gezondheid haalt men niet uit de muur, daar moet men zelf wat voor doen. We blijven het herhalen: gezond leven is de beste medicijn.