+32-(0)89 355246

Gezondheidsdagen

GEZONDHEIDSDAGEN te GENK

Ieder mens heeft eens de behoefte om een moment van beleving in te bouwen. De gezondheidsdagen zijn zo’n ideaal weekend waarin je ondergedompeld wordt in de wonderlijke wereld van de natuurlijke levenswijze. Je maakt kennis met gezonde voeding, kruiden, relaxatie en natuurgeneeskunde. Je ontdekt zelf wie je echt bent door middel van typologie en gelaatkunde. Onze persoonlijkheid is voor een groot deel bepaald door onze genen. Je zult verrast zijn hoe eenvoudig het is om je ware persoonlijkheid te achterhalen.

Je maakt niet alleen kennis met de talrijke therapeutische mogelijkheden, je ondergaat ze ook. Je neemt deel aan infosessies, individuele behandelingen en groepstherapie. Dit zijn leerrijke dagen waar je veel baat bij hebt omdat ze je gezondheid verbeteren en je persoonlijkheid en emotionaliteit versterken. Je neemt actief deel aan een boeiend programma dat op zaterdag begint met een intakegesprek, een infosessie en een doe-sessie over typologie om het antwoord te vinden op de vraag: Wie ben ik? Vanuit een versterkt zelfbeeld en inzicht in je eventuele klachten en gezondheidstoestand neem je deel aan gezondheidsactiviteiten rond gezonde voeding, individuele voedingsadviezen of voedingstherapie, kruiden, Bach Bloemen Therapie, Biorelaxatie, DSR (Dermasegmentale Reflexologie) en PSR (Podosegmentale reflexologie), ontspanningsmassage, gastro-intestinale therapie, enz. Het weekend wordt afgesloten met een sessie Biorelaxatie om zo helemaal weg te dromen.

Natuurgeneeskunde
De moderne natuurgeneeskunde steunt op de medische wetenschappen, maar met een duidelijk accent op natuurlijke middelen en vooral zelfzorg. Het is de bedoeling dat je jezelf tot op zekere hoogte kunt behelpen of, indien je aangewezen bent op medische verzorging, zelf een ondersteunende bijdrage kunt leveren. In de natuurgeneeskunde wordt de ziekte in verband gebracht met de zieke. Ieder mens bezit een zelfgenezende kracht die op natuurlijke wijze en met natuurlijke middelen wordt gestimuleerd. Het is een unieke geneeswijze die efficiënt is omdat je betrokken bent bij je eigen genezingsproces.

Kruidengeneeskunde
Kruiden zijn planten met geneeskrachtige inhoudsstoffen. Keukenkruiden zorgen niet alleen voor een heerlijk aroma, ze behouden hun genezende werking. De belangstelling rond kruiden en kruidenmiddelen is de laatste jaren sterk toegenomen en maakt deel uit van het dagelijkse leven. Tijdens dit weekend leer je veel over geneeskrachtige kruiden en hun toepassingen.

Voedingsadviezen en voedingstherapie
De informatie over voeding is vaak tegenstrijdig. Iedereen vraagt zich af: wat mogen we eten en wat is nog gezond? Dit weekend is een uitgelezen moment om kennis te maken met gezonde voeding, voedingsprincipes en voedingsregels. Je leert dat gezonde voeding niet duur hoeft te zijn en helemaal niet ingewikkeld is. Je leert het onderscheid maken tussen voedingsmiddelen en voedingsproducten. Voedingsmiddelen bevatten net als kruiden genezende inhoudsstoffen wat de weg opent naar nieuwe mogelijkheden, vandaar het belang van voedingstherapie.

Biorelaxatie
Even rustig wegzinken in een moment van gedachteloosheid zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, het herstelt en versterkt ook je zenuwstelsel. Zo word je stressbestendig en kun je beter met spanningen omgaan. Stress is vaak de oorzaak van ziekten en veel ongemakken en dat moet voorkomen worden. In deze stresswereld functioneer en presteer je beter als jezelf ontspannen bent. Je geniet intens van je leven en schept een sfeer van rust voor anderen. Biorelaxatie verandert je leven.

DSR en PSR
Spierpijnen, een stijve nek, spanningshoofdpijn, gewrichtspijnen, rugklachten, tintelende vingers en noem maar op. Het zijn veel voorkomende klachten die met DSR en PSR snel verdwijnen. Dit zijn twee manuele behandelingsmethoden die op elkaar aansluiten. Bij DSR worden vanuit de huidsegmenten de spanningen uit de spieren, het bindweefsel en het bot weggewerkt. Daardoor ontstaat er een verhoogde doorbloeding met een sterk reinigende en immuniserende werking. De huidsegmenten reflecteren op de voet en worden van daaruit behandeld met een intensieve werking op de organen en het zenuwstelsel. Beide therapieën hebben een afdoende werking en geven snel resultaat.

Bach Bloemen Therapie
De Engelse arts Dr. Bach ontwikkelde een geneeswijze op basis van bloemen en bloesems. Een ziekte ontstaat heel vaak vanuit een emotionele stoornis en dat kan met de juiste remedie weer in evenwicht gebracht worden. Een fascinerende geneeswijze voor fluweelzachte zielen.

Locatie
Deze gezondheidsdagen vinden plaats in Genk in ons hoofdkantoor op zaterdag, 28  en zondag 29 september 2019.
Je kunt deelnemen door een bedrag van 95 euro over te maken op bankrekening nr. BE36 0682 0853 6081 / BIC GKCCBEBB ten name van Europese Academie, Reinpadstraat 9, B-3600 Genk met vermelding van: Gezondheidsdagen in Genk.

AANMELDINGSFORMULIER
Neemt deel aan de Gezondheidsdagen in Genk en stort vooraf het bedrag van 95 euro op bankrekening nr. BE36 0682 0853 6081 / BIC GKCCBEBB ten name van Europese Academie, Reinpadstraat 9, B-3600 Genk.

Naam, voornaam:

Straat:

Postcode:

Plaats:

Geboortedatum:

Telefoon:

Mobiele telefoon:

Mailadres:


Aanmeldingsformulier mailen naar :  
europeseacademie.assunta@skynet.be