Op een etiket van een potje ambachtelijk bereide confituur staat te lezen: Deze confituur bevat geen cholesterol en geen natrium en is dus goed voor de slanke lijn. Onzin, confituur bevat nooit cholesterol. Alleen dierlijke voedingsmiddelen bevatten cholesterol. Confituur bevat nooit natrium of zout. De fabrikant zet iets op het etiket dat niets met het product te maken heeft, maar zet bewust de onwetende consulent aan tot het eten van zijn confituur. Op het etiket stond wel vermeld dat de confituur 50% uit suiker bestaat. Er werd geen commentaar gegeven op suiker, het zoete vergif. Industriesuiker is schadelijk omdat het een geïsoleerd product is en ontdaan van al zijn natuurlijke componenten. Als suiker in het lichaam komt, ontstaat er een rooftocht naar de onbrekende componenten o.a. calcium, magnesium en vitaminen van het B-complex.
Industriesuiker bestaat uit dubbele suikers die snel afgebroken worden in enkelvoudige suikers. De grote hoeveelheid suiker die in het lichaam vrijkomt, doet de bloedsuikerspiegel stijgen. De pancreas is verplicht om daarop te reageren door insuline vrij te geven om de bloedsuikerspiegel op zijn normaal niveau terug te brengen. Door regelmatig grote hoeveelheden industriesuiker te gebruiken, geraakt de pancreas uitgeput. Dat is een van de vele oorzaken waardoor er tegenwoordig steeds meer suikerziekte wordt vastgesteld. Suiker is voor de mens de belangrijkste voedingsstof die we, in tegenstelling tot eiwit en vet, in grote hoeveelheden nodig hebben. De reguliere voedingsleer zegt dat 60% van de calorische waarde door suiker dient vertegenwoordigd te zijn en daar zijn we het roerend mee eens. Natuurlijke suikers vinden we in fruit en honing, in geconcentreerde vorm als zetmeel in aardappelen, wortelgewassen en granen. We hebben geen industriesuiker nodig om deze dagelijkse behoefte te dekken.