+32-(0)89 355246

Voedingsleer – vitaal door voeding

Voedingsleer- vitaal door voeding

Ieder jaar nemen talrijke mensen deel aan deze belangrijke open cursus. Voeding is immers de basis van onze gezondheid. Zeker in deze zware belaste tijd door milieuvervuiling, stress en onzekerheid is de volksgezondheid sterk achteruitgegaan. Haast alle ziekten stijgen in aantal, breken op steeds jongere leeftijd uit en luiden vaak een vroegtijdige dood in. We worden dagelijks geconfronteerd met alarmerende berichten. De Europese Academie staat al jaren bekend om haar concrete inzet voor een gezonde en natuurlijke voeding. Tijdens deze open cursus maakt u kennis met een voedingswijze die gezond, gevarieerd en betaalbaar is en in ieder gezin erg wordt gewaardeerd, vooral door kinderen.

U maakt er kennis met een aantal basisprincipes van de voeding, die logisch en verhelderend zijn. Wij vermelden er enkele zoals voedselkeuze of de herkenbaarheid van gemakkelijk verteerbaar voedsel. Het zuur-base evenwicht waardoor verzuring van het lichaam is uitgesloten. Voedselcombinaties zorgen voor directe verrassingen: geen oprispingen en geen darmgassen meer, maar een mooie vlakke buik. Geen gisting of rotting meer in de darmen, regelmatige stoelgang en een stabiel lichaamsgewicht. Alle aspecten van de voeding worden op een objectieve wijze besproken, los van iedere vorm van commercialisering en emotionele uitbuiting.

Eiwit, vet, koolhydraat, vitaminen en mineralen komen aan bod, maar ook extra aandacht voor Omgea 3, 6 en 9 vetzuren, antioxidanten en vrije radicalen, de glycemische index, bioactieve substanties zoals polyfenolen en vele anderen. Veel aandacht wordt besteed aan de bio-energetische waarde of de levenskracht van een voedingsmiddel. Deze unieke kennis steunt op jarenlang wetenschappelijk onderzoek en toont het belang van verse voedingsmiddelen aan. Rauwkost is meer dan slaatjes eten. Een fruitontbijt is verfrissend, erg smakelijk, gemakkelijk en gezinsvriendelijk. U wordt tijdens deze open cursus begeleid op weg naar een smakelijke en aantrekkelijk natuurlijke voeding.

Aanbeveling: Deze open cursus is een aanrader voor iedereen die voor zichzelf of binnen zijn gezin kiest voor een gezonde voeding, maar ook voor wie professioneel met voeding bezig is.

Aantal lessen: 9 (27 lesuren)
Lesgeld: 203 euro
Lesdagen en lesuren: Zie lesroosters
Kosten studieboeken: Deze zijn niet in het lesgeld inbegrepen.

Klik hier voor het inschrijfformulier om u in te schrijven voor een open cursus.