Eenjarige opleiding

Voedingsconsulent

Voor creatieve en bewuste foodies.

Vernieuwde en uitgebreide opleiding.

 

voedingsconsulent

Bewust omgaan met gezonde voeding

De consument staat kritisch tegenover de voedingsindustrie met zijn E-nummers, smaakversterkers, kleurstoffen, kunstmatige aroma’s, bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, gemodificeerd zetmeel  en de doorgevoerde industriële bereidingen. Vooral de lange vervaldata baren zorgen en wijzen op het gebrek aan versheid. Gezonde voeding is heel iets anders. Al die verpakkingen zijn niet milieuvriendelijk. De consument is op zoek naar gezonde voeding voor zichzelf en het gezin. Nieuwe inzichten in de voedingswetenschappen leren ons dat er veel is veranderd en dat men anders met voeding omgaat. De natuurlijke kleur- en smaakstoffen en de aroma’s hebben een genezende werking en zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. De relatie voeding en gezondheid wordt steeds duidelijker.

Voeding blijft een actueel onderwerp omdat we driemaal per dag eten en onze gezondheid wordt erdoor bepaald. De voedingsconsulent heeft een belangrijke en gewaardeerde taak en begeleidt mensen zowel individueel als in groep met waardevolle adviezen, tips,  voedingsdemonstraties en presentaties. U richt zich op kinderen, jongeren, volwassenen, sportbeoefenaars, maar ook op ouderen. In het bedrijfsleven komt men tot de vaststelling dat voeding een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van de werknemers. Dit is een opleiding met professionele mogelijkheden.

LEERPROGRAMMA

Persoonlijkheidsanalyse: 27 lesuren
Typologie, fysionomiek, constitutieleer, lichaamstaal en persoonlijkheidstesten.

Gastro-intestinale leer: 9 lesuren
Voeding in relatie tot het verteringsstelsel.

Algemene en Bijzondere voedingsleer: 24 lesuren
Macro- en micronutriënten, voedselkeuze, zuur-base evenwicht, voedselcombinaties, bio-energetische voedingsaspecten.

Coachtechnieken: 21 lesuren
Het begeleiden van cliënten, afnemen van een intakegesprek, aanreiken van adviezen en een coachprogramma.

Genezend voedsel: 27 lesuren
Praktijkgerichte voedingsadviezen, uitdiepen van thema’s, fytonutriënten en gastro-fysica.

PIO: 3 lesuren
De student sluit zijn opleiding af met een klassikale Presentatie Integrale Opdracht.

 

 

 

PRAKTISCHE GEGEVENS

Avondopleiding in Gent.
Dagopleiding in Genk. Hier zullen enkele lessen op zaterdag zijn.

Duur: 1 academiejaar.

Lesdagenklik hier voor het lesrooster.
Vakantiedagen: zoals in het reguliere onderwijs.

Examen: Toets, opdracht of praktijkexamen.
Diploma: Voedingsconsulent.

Lesgeld:  898 euro, inclusief verzekering.
Vooruitbetaling bij inschrijving 300 euro.
Te voldoen na ontvangst van factuur 598 euro.

Studieboeken: niet inbegrepen.
Digitaal lesmateriaal: gratis.

Beroepsmogelijkheden: in hoofd- of bijberoep of in dienstverband.

Inschrijving via website. Annulering binnen 2 weken na inschrijving.