+32-(0)89 355246

Kruidenadviezen

Tijdens deze open cursus maakt u kennis met de onbegrensde mogelijkheden van de kruidentoepassingen. ‘Voor iedere kwaal groeit er een kruid’ zegt het oude spreekwoord. En inderdaad, er is geen klacht te bedenken of er zijn geschikte kruiden voor te vinden.

Veel voorkomende aandoeningen zoals spijsverteringsstoornissen, verkoudheden, sommige ontstekingen en vooral psychosomatische en emotionele klachten kunnen doeltreffend met kruiden behandeld worden. Bij deze kruidenadviezen wordt gewerkt met courante niet giftige planten in de vorm van een kruidenthee of afgeleide producten zoals tincturen, zalven of kruidenpreparaten. Er wordt uitsluitend gewerkt met kruiden waarvan de klinische werking wetenschappelijk is aangetoond. Kruiden kunnen zowel preventief als curatief worden aangewend. Kruidenadviezen zijn aan grenzen gebonden en daar wordt tijdens deze open cursus naar verwezen. Het heeft weinig zin om ernstige kwalen met eenvoudige kruiden te behandelen maar het is onverantwoord om eenvoudige kwalen met zware medicijnen aan te pakken. Vandaar dat steeds meer mensen voor kruiden kiezen.

Aanbeveling: Schrijf u tijdig in omdat deze open cursus snel vol is. Het is aan te raden om vooraf de open cursus ‘Inhoudsstoffen van de kruiden’ te volgen.

Aantal lessen: 5 (15 lesuren)
Lesgeld: 113 euro
Lesdagen en lesuren: Zie lesroosters
Kosten studieboeken: Deze zijn niet in het lesgeld inbegrepen.

Klik hier voor het inschrijfformulier om u in te schrijven voor een open cursus.