+32-(0)89 355246

Vegetarisch koken, niveau 2

Met een gastronomisch tintje

In deze vervolgcursus worden de basisbereidingen verder uitgediept met extra aandacht voor het gastronomische karakter. Niets is aantrekkelijker dan een feestelijk, gezond uitgebalanceerd menu waar groenten, ook vergeten groenten, als een rode draad doorheen lopen. Het zijn de ultieme smaakgevers, die in elk gerecht hun eigen karakter, smaak en frisheid aandragen. Kruiden, zowel verse als gedroogde, kunnen op sublieme wijze de waarde van een menu omhoog tillen. Vooral de waardevolle combinatie van gastronomie en gezondheid wordt tijdens niveau 2 bevestigd. Bij een gezond feestmenu behoren feestelijke garnituren. U leert er o.a. snij- en garneertechnieken toepassen, werken met bloemen en kleuren, verse en gedroogde kruiden, roerbakken in wok en stomen terwijl veel aandacht gaat naar de presentatie van de schotels en borden. Gezonde voeding mag ook mooi ogen en goed ruiken, dat werkt in op de speekselklieren en brengt de hele spijsvertering op gang. Gezonde voeding en gastronomie gaan goed samen.
Aantal lessen: 5 (15 lesuren)

Lesgeld: 113 euro
Kosten studieboeken: Deze zijn niet in het lesgeld inbegrepen.

Voorwaarden: de open cursus Gezond koken, niveau 1 al hebben gevolgd. De kosten van de ingrediënten worden verdeeld door het aantal deelnemers. Gezond eten hoeft niet duur te zijn.
Meebrengen : snijplank en mesje